Tervetuloa Ouluun

Maanantai 9.1.2017


TERVETULOA OULUUN, YRITTÄJÄ!

Oulun maankäytön toteuttamissuunnitelmassa luvataan, että elinkeinoelämän monipuoliseen tonttikysyntään vastataan riittävän monipuolisella tonttitarjonnalla. Tämän lisäksi suunnitelmassa todetaan, että yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut ja BusinessOulu tekevät yhteistyötä investointien ja työpaikkojen lisäämiseksi Oulussa. Nämä lupaukset ovat vielä lunastamatta!
Olemme huolestuneita Oulun kaupungin yritystontti- ja toimitilatarjonnasta. Kokemuksiemme mukaan kaupungin hidas reagointi yrityksien tonttikyselyihin on koitunut esteeksi usean oululaisen tai oululaiseksi haluavalle yritykselle.  

Oulun kaupunki voi ottaa mallia naapurista. Kempeleen kunta teki koko 2000-luvun ennätyksen viime vuonna yritystonttien myynnissä. Tämän lisäksi uusille yritystonttialueille on tehty merkittävä määrä varauksia. Onnea Kempele! Tässä on haastetta Oulun kaupungille.

Nyt on käärittävä hihat. Virkamiesten on unohdettava turha byrokratia ja päättäjien on uskallettava tehdä päätöksiä.  Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelujen tulee olla hereillä jokaisen yrittäjän tonttikyselyistä olipa kyseessä pieni tai suuri yritys. BusinessOulun pitää ketterästi hakea yrittäjän puolesta erilaisia vaihtoehtoja. Tähän on rakennettava yhden luukun -periaate, jossa aidosti palvellaan yritystä eikä hukuteta byrokratiaan tontista tai toimitilasta haaveilevaa yrittäjää.

Monipuolinen elinkeinoelämä ja tätä kautta työpaikkatarjonta Oulussa on tulevaisuuden elinehto. Ilman kaupungissa toimivia yrityksiä työttömyys ei tule laskemaan. 

Riikka Moilanen (kesk)
Jaakko Ruokola (kesk)
Jouko Korkiakoski (kesk)
Petri Luukkonen (kesk)
Jouni Salonen (kesk)
Pekka Jääskeläinen (kesk)


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini